Blogger Backgrounds

Tuesday, November 3, 2009

Kisah Kesengalan Melampau.....

Waktu kecik2 dulu,ada sorg budak nama TIPAH ~bukan name sbenar~ comel orgnyer....Oneday,die main kejar2,skali jatuh,terhentak lah kepalanyer kat batu....terus jadi bengong TIPAH tu selama2nyer.....

Skang TIPAH da besar, erm,sebab dulu die comel, skang die da lawa....tapi silapnyer die bengong pasal die jatuh dulu....Satu pagi yang gelap,mak die suruh TIPAH g kedai....beli kelapa.....


So TIPAH ngan riang-ria pergi kedai Pak Mat....Sampai di kedai, Pak Mat jadi jahat sebab die tgk TIPAH ne cun giler, pas2 pakai skirt panjang tuh....So,TIPAH tanya, "Pak Mat, nak kelapa 3 bijik...." Pak Mat plak kata ngan hati yg jahat,

"Kalau nak kelapa,g panjat kat belakang kedai tuh....
free je TIPAH leh amik...."

Tapi idea Pak Mat sebenarnya nk tgk bwh skirt TIPAH, So, TIPAH happy lar sebab dapat kelapa free, die pun panjat la, die bukan fikir pun die pakai skirt....die panjat je la....Pak Mat plak bleh panggil satu kampung tgk....erm...sumer yg kat bwh pokok kelapa tu watla dosa....ngintai anak dara org tu....

TIPAH plak,die pelik je,naper ramai sgt org dtg tgk....die jadi banggala sebab die fikir mesti sumer batak x penah tgk perempuan pnjt pokok... Da abis petik buah kelapa...TIPAH balik....die pun bgtaw kat mak die sumer yg terjadi.....Mak die terkejut lar....mak die pun cakap....

"Dorg tu jahat lar TIPAH,dorg sumer nak tgk ko punya spender taw tak...ish3x....knape la ko ne bengap sgt g ikut ckp pak mat tu...."

TIPAH dengan selamber je ckp kat mak die..... "Alar mak, diorg tak tgk la spender TIPAH,mcm mana dorg nk tgk,TIPAH x pakai spender pun".....
mak TIPAH tdiam terbelenggu...sambil ade tande # di tepi kepale....huhuhu....the end



p/s 1-jgn dipandang kpd klucahan cite diatas...lihat lah kpada kesimpulan cite....tp agak sengal si tipah tu...kpd mak si tipah jgn biarkan anak anda p kedai pak mat tu lg...

P/S 2- cite di atas hanyelah lawak semate2...kepade name yang tkene atau pon ade sape2 yg trase harap jgn prasan....
k...papai...have fun :)

Monday, November 2, 2009

eXaM FeVeR!!!!!!!!!!!!!!


hye kekawanz!
sape yang akan ambil exam?
~sila angkat jari hantu.....wei lucah tol kamu nih...hahhha~
sape yang baru start exam?
~sila xyah susah2 angkat jari kamu itu.....~

daun n pokoknya sekarang ni semua orang tengah exam kan?
hmmm.....impian aku tuk sem ni adalah dgn spenuh harapanye ingin mdapatkan pointer yang ok n gempak.....
jangan la turun lagi cam sem lps ~salah ko gak ct coz byk memain n berangan~..*aku bmonolog*

malu aku seketike biler mmikirkan pointer aku yg lps....
wakeup ct u can do it...
study leklok..
lupekan sketike kekasih ati ko si facebook tu,
kekasih gelap ko si friendster tu...
xlupe gak pade si kacak YM...hahhha....
tp jgn skali2 ko abaikan si pengarang jantung blog ko yg tcinte ini...hahha *otak dah tingtong coz overdos ilmu...*

k lah kekawan...wish u ol luck n success in ur exam...try ur bessssst...same2 kite tingkatkan pointer kite....chaiyoookkk....


pic ni sj je di selitkan sebagai gambar hiasan.....jgn dipertikaikan knp pic ini dipilih..*jgn cube2 kutuk lubang idungku itu....* tp nak kutuk pon ape aku kisah.....ko org punye akaun dose yg btambah...huhuhu....slamat mjawab soalan pekse dengan jayenyer...tatatititutu.....

Saturday, October 31, 2009

nurliezan kembali.....

hai....dah lame x update blog nih....soli kekawan...sy mghadapi kbuzyan tahap xleh blah punyer....
gile busy+huruhare+xkeruan+xmakan~mcm tipu je...~ ....hehhhe....
semester yg paling busy penah ct nurliezan yg cute ni hadapi.... oleh krane banyak pengisian yg ttunggak....sy akan lunaskan 1 persatu mgikut turn masing2...huhuhu....pe aku mengarut ni...huhuhu.....stay tuned....

Friday, September 18, 2009

HePi rAyE DaYzzzzzz


I wish all my friends a "Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin." Those on the way back to their kampung or on the way home to KL please drive safe....

Still in a holiday mood and am blardee lazy to work. Been doing nothing but stare at me notebook; checking up on news and reading up on blogs the whole morning. Got a couple of reports to do but what the heck, still day dreaming about lemang, rendang, ketupat and kuah kacang. Thinking about 'em goodies just made me hungry again!...~pose2....~huahuahauahua.....to ol my frenzz...plz 4give me if i had do smthing that hurt ur pretty duppy heart....~dont meant that actually...~




Tuesday, September 1, 2009

MeRdEKa @ MaTi


Salam MERDEKA….

Setelah membaca beberapa artikel tentang hari kemerdekaan. Banyak pendapat yang mengatakan bahawa sekarang ini kita belum merdeka. Mungkin ada benarnye. Tp sebetulnya kemerdekaan yang selalu disamakan dengan kebebasan itu dapat kita lihat didlm diri kite sendiri. Kita bebas mengeluarkan pendapat sesuka kita dan kita selalu merdeka di alam pemikiran kita tanpa terkekang dr orang lain. Maka dari itu kita harus memerdekakan diri kita sendiri sebelum menuntut kemerdekaan yang lebih besar kepada orang lain. Bertepatan dengan hari kemerdekaan marilah kita merdekakan diri kita sendiri.

MERDEKA!!!!!!!!!!

Thursday, August 27, 2009

~JoUrNeY tO PhEnTiAn iSLaNd~ part 2

7hb ogos

alhamdullilah
....sampai jugak ktorg kat negeri terengganu selepas mgharungi pjalanan yg agak lame, berkabus, berlembu, berlori, berkerete....n hampir2 bersesatan...huhuhuhu....tq kpd adib coz drive ngan bhemahnyer....sambil dtemani oleh co-pilotnyer...dak bek@ayu....yg xtido lgsung.....xlupe pade anak2 kapal@gadis2 jelite dunia scs~aku,oyin &ija...huhuhu...~krn bkerje keras mghiburkan adib...wlupun ade kalenyer ktorg ttido gak...tp xlame sgt....huhuhuhu.....
antare pic yg sempat di snap pade hari tsebut.....

mase ni kiteorg baru je sampai kat jeti besut....
so mase ni prasaan agak beria n xcited ckit...huhuhu.....



muke2 xmandi lagi dr smalam....huhuhu.....




muke2 yg agak fresh....wlupon xmandi gak same mcm org kat atas....huhuhu...



huhuhuuhu......



mereke2 yg bucukkk...huhuhu



klihatan oyin agak pmalu dictu....huhuhu....




terserlah kjakunan mereke bile dpt nek bot....huhuhu....


tgk kami disini....steady je....huhuhu....


sebahagian dr kami.....mase ni on da way nak p long beach..... ~dak2 laki suke r tmpt ni....huhuhuhu~



pjalanan pulang......dr long beach...best giler.....

that ol utk hari ptame di p.phentian......best sgt....sbelah malam lak ade bbq....ikan & sotong die fresh giler...plus lak ngan sambal die...1st class r...wlupon bibir2 kami transform jd bibir ning baizura...~kpedasan yg tlampau~tp kami ttp mkn ngan lahapnye...huhuhu.....tq pok mie....4 da bbq...huuhuhu.....k stop kat cni dl....part 3 akan myusul xlame lagi...tatatititutu.....

Wednesday, August 26, 2009

Mungkin...............

Mungkin aku bisa bercinta dengan kamu
Kendati kata kata mu selalu
Menusuk jantung melukai ku

Mungkin ku mau memaafkan mu kembali
Demi cinta yang ada di hatiku
Meloloskan mu dari kata pisah

Mungkin sang fajar dan sayap burung burung patah
Menyaksikan kita berseteru
Slalu tak pernah damai

Mungkin cintaku terlalu kuat dan menutupi
Jiwa yang dendam akan kerasmu
Sehingga kita bersama… mungkin

Saturday, August 15, 2009

JoUrNeY tO PhEnTiAn iSLand.....Part 1...

Dah lame rasenyer x update blog ni...actually banyak je cite nak story kat korg tp xtaw nape...tangan ni cam berat je nak menaip...xtaw nape...xkan aku dah tkene buatan org...~kot lah ade yg dengki ngan aku....huahuahuahua....~ post kali ni special edition ckit...coz aku nak cite kat korg percutian bagi Batch Dunia SCS....~Journey to Perhentian Island~ bace lah kronologi2 perjalanan kami...dari malam btolak..Semasa pjalanan........sampai di trenganu.....sampai di jeti.....honeymoon di p. phentian....pjalanan pulang.....sehingga lah sampai ke utm semula......pelbagai perasaan bercampur baur antare...gembire+bahgia+sedih+malu+takut+kenyang+sengal+hampeh= ala2 rojak petis..~yummy2~

6hb ogos(malam bertolak)
mgikut plan...kite org akan btolak pade pukul 9mlm di ruang parking ktgb...tp biase lah janji mlayu....slalunye kaum2 hawe yg akan myebabkan klewatan...namun pade kali ni specel kes ckit...coz kaum2 hawe yg jelite lagi cute ni dah smpai awl dah....tp abg2 macho ktgb ni xsiap2 lagi...xtaw lah pe dieorg wat kt blk dieorg...makeup2 kot...maklum lah nak konvoi ngan gadis2 jelite k9....~di mention kan skali lagi....~huhuhuhu....

namun nasib bek gak depa ni dtg lambat....coz de peristiwe sedih+mmalukan blaku time duk mnunggu dieorg.....malu gile siot....leh lak aku tjatuh krn tlanggar tembok jalan...malu giler...dah lah jatuh...kepale lak thantuk bumper kete k.ana....agak sakit lah kpale aku....tp lg sakit muntot aku....thentak atas jalan raye....sakit giler....dah lah sakit..malu lak tu....bongek helmi ktawekan aku siap tduduk sambil hentak2 kan kaki ktawekan aku....dush2....xpe...len kali kalu ko tjatuh..aku akan wat aksi yg lagi mnyayat hati dr tu...huhuhu.....nasib bek dak2 laki xsiap lg....klu depa ade....lg teruk lah aku kene bahan....ok...kite stop pasal kes kemaluan tahap gaban ni....kite smbg lak cite pcutian ktorg.....utk pjalanan ke terengganu...ktorg konvoi 6 buah kete.....aku join nek kete ija..dlm tu ade gak oyin,dak bek n abg driver....adib...huhuhu...biler dah ade adib..mcm2 cite leh kuar....xpecelli cite horror...konon2 nak takutkan ktorg r....xdapettt r adib.....pjalanan yg mngambil mase agak lame gak lah.....alhamdullillah kami sampai trengganu ngan selama pade pagi keesokkan arinyerrr...t....antare pic2 yg sempat di snap semase pjalanan.....



aku ngan oyin....



adib....~da kecoh 1...~



gadis2 jelite dunia scs..huhuhu....



aksi2 cute k.ana, ija,elmi n sparuh adli......huhuhu...



aksi2 gedik oyin n k.ana smbil diperhatikan oleh adib....hehhe...



terserlah kberiaan mereke......huhuhu...



keberiaan mereke jugak....huhu...



jejake2 macho dunia scs....huhu



n lastly.....gadis2 jelite dunia scs....

k lah...kite stop kat cni dl..nntkan kluaran post part 2...journey to phentian island...
huhuhu....love u all my frenzz....luv 2 being part of dunia scs....mmuahh...

Thursday, July 30, 2009

hari yang berpenyakit....

hai kawan....welcome to My nEw eNtry......xde isu penting pon..just nak meRapu seperti biase....huhuhu....Ape ek nak wat malam2 nih….x leh tido lah plak…


Sebab2 aku xLeh tido…..


siang td dah saKan giler tido….bkn sengaje je nak tido…tp mmg xlaRat giler..pening kepale tahap cipan punyer…mane xnyer…bdenyut2 mcm nyanyi lagi hip hop kepale aku….so penawarnyer… penadol zana@rumateku 2Biji….so mmbute seketike….tp xilang gak pening aku…so aku gaGah kan gak kaki aku turun p minimart p beli pnadol activefast…peh spapan tu aku beli…sempat gak rumate aku tkEjuT unta tgk aku beli pnadol spapan….pijot pon same agak mgelabah minah tu tgk aku beli pnadol tu bbanyak…siap nasihat kan aku lg..jgn amalkan makan pnadol bbanyak….~sYg gak ko kat aku ye jot…huhuhu~don’t worry kekawan…I makan 2bijik je….bkn xde ubat migRaiN dr kinik….tp xleh blah wei ubat tu…power giler….makan 1biji je….3 4 ari aku lalok je….mgantuk abis…asik nak tido je….


skrg pening kepale aku dah hilang….


tp aku dapat penyakit baru…xleh nak tido….huahuahuahua…..so ksudahannyer aku ngah bsantai melayari tenet smbil ber YM ngan mY x-bOy…huhuhu…. leh ke bkawan lepas claSh bercinte….???...bleh je kot…aku steady je...huahuahua….sambil mendengar lagu remix danG-dOot...peh….bgoyang kaki aku seketike….hahhha….

hurm….xtaw nak taip pe…otak dah buntu….nak men game lak ah….nnt kan entry aku yg sterus nyer….ops…de ke org bace blog aku ni…??...huaHuahuA……papai semua.

nite....

Wednesday, July 29, 2009

MaHa mElihAt

seiring waktu berlalu
taNgis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takDirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terLupa....
segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Kau yang Maha Melihat
kAu yang Maha Melihat
Kau yang Maha PeMaaf
PadaMu hati bertaubat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha PenYayaNg
Kau yang Maha Pelindung
PadaMu semua bertekun

yang diciNta ’kan pergi
yang didamba ’kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tanGisaN

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dAn terbuang
andai bisa ku kembali
haPus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali uLaNg segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air Mata.....

Monday, July 27, 2009

hari senin yg indah.....

Morning + hampir nak tenGahari......

hari senin...slalu sgat dikaitkan ngan suasane yg
bosan, ngaNtuk, malas, moOdy n ber$eraBut...knp ek hari tu nak dikaitkan ngan bende2 yang neGetiP...sedangkan korang sendiri yg make ur dayz bcome hampeh...huhuhu....tp kadang2 de je aku rase malas nak mhadapi ari isnin...nak je bayangkan pas ari ahad..terus hari sabtu...so cuti lah lagi....kuikuikikui...
ari ni aku de class pagi...as a student that alwayz dtg AwaL....kul 8 dah terpacul kat fakulti...~actually kul 8.12~...huhuhu....masuk2 kelas...ciss...lecturer xdTg lagi....sedih aku rase...sampai ati die dtg lambat...die xtaw ke? bertape aku bekerje keras tuk smpi laMbat...ops silap2...tuk sampai AwaL ke kelas...pengorbanan yg aku lakukan dgn mendaki dr tangge dr tingkat 1 ke tingkat 5....sia2 aje...~actually lif rosak...klu lif xrosak xde lah aku nak bazirkan lemak2 aku ni ngan naik tangge...~hahhha.....

ari ni ari senin of course lah semalam ari ahad...then sebelum ari ahad ialah sabtu....both 2 dayz ni pehhhhh.....teramat2 amat lah busy.....kn handle sukam unuk unit kesihatan n kcemasan...menciknyer....baru nak relex2...tp demi kasih syg aku kat k9...ku lakukan jua.....ri sabtu ri tu aku n frenz..kn btugas kat stadium larkin utk acare olahrage....so bersantai lah kiteorg kat sane...awal2 pagi dah btolak...sblm btolak sempat gak lah aku p tapaw nasi ambang kat pulai dulu....huhuhu...sedap giler nasi kebanggaan org2 jawe tu....huhuhuhu....
kat bawah ni antare pic2 aku yg jeLite bersame kawan2 yang sempat dirakam....




gadis2 payung.....tanpe payung kering& hangit kami disini......huhuhu....




wah....comel betul......




kat mane ktorg......???....



kami disini....hehhhe.....

k lah kawan2...i stop kat cni dl taw...jgn sedih2 nnt aku pon sedih...huahuahua.....papai semua....jgn lupe komen...hehhhe...~gile publisisti tol.....~


Friday, July 24, 2009

MaLAm Yg iNdAh~indah ke?~

hurm...~dengan dengusan napas yg agak kasar...~Pada malam ni ape ek aku nak bebelkan....hurm...br je balik dr meeting tuk sukam....letih giler.......tp mate aku xleh nak tido coz dah aku dah tlajak waktu tido aku...so mate aku pon dah fresh...xtaw nape balik je dr meeting td tetibe je pinggang aku sakit...then blakang bahu aku rase cam sengal2.......nak kate aku wat keje2 berat meeting xde lah plak...cume penat mlayan si pervert pijot...yg kecah ngan aksi2 manje nyer.....sj je nak nyakat aku yg comel nih.........kahkahkahkah....but dont worry jot i know ko x songsang....ko sj je nak bramah mesre ngan aku...n i appreciate that....ur da best dude........~huahuahua~ this is pijot....aksi comel yg sempat dirakam....kuikuikuikui....~pjot ampun...~

huhuhuhu....terserlah keayuan ko.....jot...aku puji ko nih....hope ko x marah aku letak pic ko kat cni..tp klu ko marah pon ape aku kisah...kahkahkahkahkahkah.....

..ni lak sj je ni enterpren pic aku lak...lame dah xmasukkan pic terlatest aku......huhuhu...comel gak minah kat atas nih....kuikuikuikui....~~
mengantuk sudah rase nyer...stop dl kat cni.....blakang bahu aku pon smakin sakit lak rase nyer....menandekan yg aku perlu rehatkan diri....sedih lak nak bpisah...xpe esk kite smbg lagi k....papai...nite.....

Thursday, July 23, 2009

kenapa wanita suka shopping?

shopping...shopping...shopping...satu perkataan keramat yang amat indah didengar bila duit dlm poket tgh penuh tapi ia juga boleh jadi satu perkataan yang amat menakutkan bila poket tgh kering.mungkin ramai kaum lelaki tertanya2

'kenapa orang perempuan ni suka sangat shopping?'

tapi xsemua pompuan suke shopping...ade gak yg xsuke...dan golongan sperti ni mmg ade dikalangan kite...~pelik sungguh mereke nih...~ but ade gak kbaikan die pade kaum adam...sudah pasti sesiapa sahaja yang menjadi suaminya akan tersenyum sambil mengurut dada 'selamat....duit aku...'.

bagi w
anita yang suka membeli-belah, mereka akan rasa satu kepuasan yang luar biasa tandingannya selepas memiliki sesuatu barang yang baru.kepuasan yang mungkin aku boleh samakan apabila seorang lelaki berjaya tackle wanita idamannya. kemudian barang (aku jadikan baju sebagai contoh) tersebut dipakai pada keesokan harinya akan memberi keyakinan kepadanya. bagi aku sdiri, aku suka beli banyak baju sebab aku tak suka pakai baju yang sama setiap minggu ke fakulti. bukan apa, rasa bosan pula bila asyik pakai baju yang sama. lagi pun malu la kalau orang asyik kata 'dia tu hari tu dah pakai baju tu, hari ni pun pakai lagi'.

hehhe...antare hasil shoppingan aku minggu lps....
(hanye pic kasut dapat di masukkan....pic baju akan di update akan dtg ~klu rajin!!!~..)





adakah ini dikatakan pembaziran? oh, tidak...ini bukan satu pembaziran bagi aku coz

1. membantu meningkatkan ekonomi negara. kalau tiada aktiviti sebegini maka peniaga2 pasti akan gulung tikar lepas 2 bulan memulakan perniagaan


2. bila baju dan hasil shoppingan dah penuh satu almari, baju
dan hasil shoppingan yang lama2 tiada tempat untuk disimpan.nak buang rasa sayang pula. maka baju2 dan hasil shoppingan tersebut dimasukkan dalam guni dan disedekahkan kepada orang miskin.alhamdulillah...dapat pahala...~baik kan sy~

3. kalau sesiapa yang rasa kedekut nak sedekahkan baju dan hasil shoppingan pada orang, boleh buka perniagaan sewa baju dan kasut serta handbag. atau jual baju dan hasil shoppingan terpakai tersebut. walaupun tak dapat pahala tapi dapat duit...hehe

untuk sesiapa yang suka membeli belah ni, tak salah berbelanja tapi hati2 la. jangan sampai berhutang. berbelanjalah mengikut kemampuan.kalau tak mampu, duduk diam2 kat bilik ok! :-)



Wednesday, July 15, 2009

tatkala bekas pakweku telah berawek baru...aku maseh terkontang kanteng dalam idop sendiri....


seorang bekas pakwe ...

lelaki....
sgt baek....

lelaki....
sgt baek....
suda berawek baru.....

sgt baek.....

suda berawek baru....
ak2 sayu tetibe.....

tringat kisah lame.....
hhmmm......ssungguhnye aku myedari bahwe hati ini masih myintai.....
namun telah tlambat.....

*skarng ak xde mood nk ckp pasal idop mati jodoh sume...nanti aku sedih...better aku diam je....
*tahniah wat beliau.....smoga bahgia....ke arah pkahwinan pule pasni k.....
*ak mungken lame lg....

Monday, July 13, 2009

AkU DaLaM DiLeMa

huhuhu....dilema kah aku....actually...ngah busan nih....di suatu tengahari yg agak hot....aku melepakkan diriku sorg diri di ruang legar plajar....~skema giler~....bersame ngan lappy kesayangan ku....off course lah aku ngah bfacebook n berfriendster....xlupe mskodeng...bukan mskodeng anak2 bujang org yg blegar2 kat cni...~xbaik taw...dose kecil tu...tp de lah jeling2 ckit....~ttapi sbenarnyer aku ngah mskodeng blog2 org len....huhuhu.....jd untuk mrelated kan isi blog ini ngan tajuk diatas....tpakse lah aku mnunjukkan sedikit dilema disini....dilemanyer aku mlihat org2 disekeliling....ade gadis2 pinggitan....bujang trang tang2....xlupe gak kusi2 n meje2...mesin air gedegang...mane ain n pijot ni...lame tol duk kat dlm surau tu.....giler lame bribadah...aku xleh nak join dieorg bribadah...atas sbb2 ttentu....hehhhe......aku dlm dilema....huhuhuhu.....tnampak lak mamat yg aku admired...peh jalan ngan machonyer...macho ker???.....~tp die ttp macho dlm sanubariku....huhuhu...giler mgedik...~ntah lah...ntah die prasan ke x ngan kberadaan aku kat cni...ttibe je rase cam nak sedih....giler sentimental value lak prasaan aku rini....huhuhuhu......bongoks je....sj je minta kat budak tu...tp xde lah smpi prasaan cintan cintun....aku ni spesis setia pade yg satu....pe kaitan ngan cite diatas...hahahahha.......aku dah sedikit goyah....panas lak kat bawah nih....fakulti ni...pesalahnyer tambah aircond ke kat bwh nih....klu kot2 takut bajet lari letak lah kipas dinding ker....panas siot....mleleh je rase peluh2 mude aku ni mgalir...maneni pijot n ain.....ni comfirm bribadah ngan sakannyer...ttibe je rase cam smthing fishy....kot2 depa2 ni duk mnidokan diri kat surau tu....ciss....klu btol lah bende tu tjadi....hw could u xajak i skali join the club.....huhuhu....tp klu i join dieorg p mnidokan diri kat surau...4sure lah entry ni xkuar....huhuhu.....pehh...lame tol nak tggu kol 2....kering dah aku kat cni....but ngan penuh ksabaran aku still mnanti ngan penuh tawaduq....huhuhuhu......tp ntah ade ke x class rini....klu lah xde...pehh...sia2 aku p fakulti pepagi bute...dah r class oop xde....sq pon xde...huhuhu...yess pijot dah siap....k lah...nak p class dah...stop cni...daa...

Monday, July 6, 2009

xGeT rEaDy+MaLaS2+kElAbUt SmAcAm Je=SeMeStEr bArU

arggggggggg...............
itulah pbuke bicare.....mempamirkan rase betape bahgianyer in da () mnempuhi 1days in new semester kali ni...xtaw nape...tp pmulaan sem ni cam malas2&xbest je... huhuhuhu....actually sem lps2 pon same gak...huhuhu....pepagi je dah tuang 1st class OOP ngan software Quality....huhhuhu...knp ek aku jd begitu.....sudah tentu lah kerane xleh nak adapt ngan environment baru dunia penstudyan....maklum lah baru pas mgharungi dunia pkerjaan yg penuh ngan kerelexan dan kesantaian nyer.....tp dlm bosan2 pepagi td kene gak p opis pat aku praktikel....boss nak jumpe...abiss lah...knp ek nak jumpe...cuak je aku ngan rakan2 seperjuangan....

  • adakah kerana aku xsiap kan sistem cek nyer itu....
  • ataukah kerane aku de wat any mistake kat company die....

berdebar2 je mlangkah kat wisma znn tersebut....huhuuhu.......setibe nyer di pkarangan znn....aku memasuki pintu masuk utame wisma znn...dengar cam gah je ek....huhuuhu....then satu demi satu tangge aku harungi dengan penuh rase bercampur baur....stibenyer di opis....tpacul muke aini...miss u beb...then nampak lak muke dayat....hmmm....hai cik pyelia....then nampak lak muke kak rekha....cis boss xde kat opis lagi rupenyer....sia2 aku merase nervous....ape lg pluang yg ade aku gunekan untuk beramah mesre ngan aini...hehehhe....gulppp....boss masuk opis....ttibe je aku nampak jantung aku gugur....then tanpe mlengahkan mase..jantung aku dikutip....boss senyum n terus masuk kat bilik die....hmmm.....ape kah tujuan die mgundang kami kemari lagi???....rindukah die pade kami yg kiut miut nih?.....tetibe je kak rekha cam busy je.....kehulur kehilir....hmmm....ksian kat die......penat lak nak cite detail sgt...rupenyer....boss nak kasi ktorg cek...huhuhu.....itukah sebabnyer....xsangke lak dapat elaun....wahhh....400 ringgit tu.....nilai itu mungkin kecil bg korg tp pehh.....bangge sey dapat elaun hasil praktikel sendiri....hehhhe....sayang bangat kat boss...mmmmuahhhh....hehhhhe.....dlm busan2 tu sonok lak rasenyer....huhuhu....luv this day lak ttibe....huahuhauahua......then....time lunch ade meeting dunia scs....wahhh...xsabar sey nak p phentian......mcm2 discuss....hpefully bjalan lancar....waaaaaaaaaaaaa...............ngantuknyer......k lah stop cni dl....esk post yg len.....tatatatitititutututut....

Wednesday, July 1, 2009

KeJaDiAn yG MeNgEmpArKaN......

JOHOR BAHRU: Sedih dan menyayat hati! Itu nasib malang seorang bekas pelajar wanita berusia 26 tahun yang ditemui mati dipercayai akibat pendarahan serius selepas melahirkan anak dalam keadaan serba kekurangan di sebuah bilik asrama di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai dekat sini, petang kelmarin.

Lebih malang lagi, bekas pelajar tahun empat itu dipercayai menderita keseorangan ketika melahirkan anak dan hanya ditemui kira-kira jam 5 petang, selepas lebih dua hari Allahyarham menghembuskan nafas terakhir.

Kejadian disedari ketika minggu orientasi pelajar baru berlangsung apabila beberapa pelajar mengadu kepada ahli jawatankuasa (AJK) minggu orientasi ada sebuah bilik asrama berbau busuk.

Berikutan itu seorang daripada AJK minggu orientasi memeriksa bilik berkenaan yang berkunci dari dalam itu.

AJK terbabit membuat aduan kepada pengetua kolej kediaman sebelum pengawal keselamatan diarah menyiasat.

Sebaik pintu dibuka, pengawal keselamatan terbabit terkejut melihat sekujur tubuh tanpa seurat benang terbaring kaku dengan percikan darah di lantai.

Lebih mengejutkan, penemuan bayi lelaki yang sudah tidak bernyawa tidak jauh dari mayat wanita itu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan, berkata pihaknya menerima maklumat berhubung penemuan mayat wanita berkenaan sebelum bergegas ke tempat kejadian.

“Berdasarkan siasatan, mangsa berasal dari Kelantan dan belum berkahwin. Dia disahkan meninggal dunia sekurang-kurangnya dua hari sebelum ditemui.

“Kami percaya besar kemungkinan kematian mangsa berpunca daripada pendarahan serius selepas bersalin.

“Namun, kita tetap meneruskan siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kematian mangsa dan melihat sama ada wujud kemungkinan ada unsur jenayah,” katanya.

Ruslan berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan pasangan wanita terbabit pelajar di kampus sama.

“Buat masa ini kami dalam proses mengenal pasti pasangan wanita berkenaan bagi membantu siasatan, manakala mangsa sudah dihantar ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) untuk bedah siasat.

“Sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung kejadian diminta menghubungi polis Johor di talian 07-2212999 atau tampil ke balai polis untuk membantu siasatan,” katanya.

Sementara itu, Penolong Pendaftar Perhubungan Media UTM, Sabri Ahmad, ketika dihubungi memberitahu mangsa sudah ditamatkan pengajiannya pada Januari lalu selepas gagal pada peperiksaan akhir Semester 1 sesi 2008/2009.

Menurutnya, bilik berkenaan disewa wanita terbabit sejak 11 Mei lalu kerana polisi UTM membenarkan orang luar menyewa bilik asrama ketika cuti semester.

Ditanya tindakan seterusnya berhubung kes itu, Sabri berkata, pihak kampus tidak dapat menangani kes berkenaan seperti kes biasa membabitkan pelajar memandangkan mangsa tidak lagi berstatus pelajar selepas ditamatkan pengajiannya.

“Bagaimanapun, kita akan berusaha membantu pihak berkenaan berhubung urusan berkaitan dengan kejadian ini,” katanya.

Berhubung dakwaan kemungkinan teman lelaki mangsa pelajar UTM, Sabri berkata, pihaknya tidak dapat mengesahkan perkara itu kerana buat masa ini belum ada maklumat mengenainya.


DARI PANDANGAN AKU.....


apa-apa pon..
alfatihah buat arwah.
semoga rohnya tenang dan diterimaNya.


macam2 aku rasa skrg ni.
kesian.
sebak.
takot.~sbb kat kolej aku wlupon blainan blok~
macam2 lagi lah.


berimaginasi situasi arwah pada masa menanti ajal tu.
allah hu akbar
peritnya.
sakitnya.
seksanya.
menyayat hati.



sudahlah 9 bulan menanggung seksa.
ditambah pula tekanan dibuang utm.
masa depan yang hancur.
dan kini.
skali lagi arwah diduga dengan aib kematiannya.


semua sbb CINTA kan?


kenapa wanita slalu yang menjadi mangsa.
cissss.... aku harap bf yg tak bertanggungjawab tu menerima pembalasan yang sama.tp xkan la die akan mati terberanak lak kan...tp klu die mati terberak pon ok gak...biar die taw penderitaan arwah bertaruh sorg diri...
bodoh la.......nak sedap je. ...
mak aku pon agak emosi bile aku mkhabarkan berite ini.100% lelaki itu dipersalahkan....



aku dh teremosi.
sedih wei.
tp mungkin kah kluarganya taw yg anaknya telah dibuang pengajian & mengandung...
kesian.
smoga keluarga beliau tabah menghadapi ujian dunia ni.
amin.


kjadian tu blaku kat kolej aku lak tu...peh...agak mghorrorkan...mmm hopefully everything will be ok.. =)

Friday, June 19, 2009

HaSiL dI SaAt AkU BuSaNNnN


inilah hasilnyer apebile rase busan dan rase malas bergabung.....arggg....xsabarnyer nak abis praktikel...nak balik kampung....missing my mom....

Thursday, June 18, 2009

xNaK DaH P SkUdAi PaRaDe......


salam semua.....tetibe je rase tpanggil tu mnulis entry ni....xtaw nape...tp rini rase cam down giler...bodohh btul lah sape yg wat aku rase down tu.....nak story kat korg ckit pasal peristiwe yg berjaye mengoyahkan ckit kewibawaan aku sbgi sorg gadis jelite yg berhati kering......~sempat lg mmuji diri...~

watak2 utame yg baik....
  • aku sbgi heroin dlm cite ni
  • oyin sbgi sahabat baik aku+ punce aku ke tempat durjane tu(skudai parade...)
  • zana sbgi sahabat baik+rumate+peneman oyin& aku

watak2 sampingan yg jahat...
  • akak celcom sbgi pesalah pertama
  • member akak celcom sbgi pesalah kedua+mamat yg paling boduss+sengal+x hensem+poyo & segale adik beradik keburukan ade pade die~so korg leh agak betape bencinye aku pade minah & mamat celcom tu...~

watak-watak tambahan
  • makcik2 & nyonya2 yg sedang bershopping...
  • promoter kedai kasut di kedua2 belah wings pintu masuk dpn skudai parade...
  • sape2 je yg lalu lalang kat ctu....

cite nyer bermule begini.....
  • Di suatu ptg yg aman damai....oyin myuarekan hasratnye tuk ke skudai parade tuk mgambil kad popularnye...kami ikutkan je...maklum lah ktorg ni numpang je kete die...xkan lah nak halang...comfirm mrangkak& bgolek aku balik utm nnt...huhuhu...so stibe nye di skudai parade comfirm lah kami ke popular di tingkat 5 dulu...settle je hal oyin...aku lak myuarekan hasrat nak p atm machine...nak gali duit ckit....so kami turun lah mengunakan lif ke 1st floor....kami mnuju ke atm machine namun sbelum 25tapak ke atm machine....aku tringatkan smbody...smbody yg penah kn sound ngan aku pasal klembapan mrk membuat keje...ia xlain x bukan akak celcom....die bkerja di booth celcom wings sbelah kiri skudai parade...die penah ade krisis ngan aku kire2 3minggu lps atas sbb klembapan beliau mengaktifkan pkhidmatan broadband aku...aku klu bleh xnak jumpe r muke die...so aku amik kputusan utk amik jalan jauh...malas nak terserempak ngan die...mencik+xsuke tgk die...coz die xde lah jelite pon...hahhaha....then stelah mgambil jln jauh...aku rase cam dah slamat r ckit...huhuhu...xde lah aku nmpk muke minah tu...lg 10 tapak ke atm machine.....opsss....ape kejadah nyer ade booth celcom kat cni....cisss...celcom telah mgembangkan sayap ke wings sebelah kanan....dan tpacul lah muke yg sengaje aku elak2kan tu....pehhh....xsuke nyer...secare tibe2 je...aku dgr ade org ketawe berdekah2....kuat nak M*****.....rupe2nyer die prasan aku sengaje nak elak2kan jumpe ngan die....siap ade org mamat lagi tlg die berpadu tenage ketawe mcm setannnn....mencik nyerrr.....aku rase cam malu tp xkan nak patah balik kan...so aku teruskan usahe aku nak mgali duit kat atm...dlm ati aku dah myumpah2 minah&mamat tu....sesuai r ko b2...mcm monyet kat sarkess....plz lah wei....korg sape...takat promoter je pon...xsetarap ngan aku....ikut kan ati aku bakar booth celcom tu......arggg......dr prasaan malu bertukar jadi geram gilerrr...comfirm die sgaje nak malukan aku....buduss nye minahhh...dah r muke banyak jerawat...huhuhu~ampun ya allah...tp hambamu merasekan ini adalah dugaan yg amat memalukan...~...mamat yg ktawe ngan die huduss tol.....xpaham aku...tp aku xleh mgalah...stelah bjaye mgali duit...sgaje je aku nak lalu dpn die smbil menjeling kearah mereke....so ciyal la korg....menciknyerrr....rase cam nak balik kampung je....mummy.....!!!!
to my frens zana&oyin -im sori coz korg pun tpakse berase malu krn ku....maafin...hehhe....pasni comfirm aku delete skudai parade dlm list shopping aku....~tkilan gak lah...kasut2 kat ctu lawa2 wlupun x branded...huhuhu....~daa...dh ngantuk dah....

Tuesday, June 16, 2009

praktikel time.....

salam...dah lamer dah nak story kat korg actually...tp xtaw nape ngan jari jemari aku ni....ssh naw nak naipnyerr...huhuhu....ZNN technology merupakan sebuah software house yg baru nak membiak....aku bersame oyin,zana berjuang 2 bulan praktikel kat cni...mcm2 aku penah rase kat cni.....
  1. best...
  2. xbest...
  3. meluat...
  4. benci...
  5. perasaan nak bunuh org....
  6. sakit perut....
  7. demam.....
yg no 5 tu paling slalu aku pikirkan....hahha....tp semua tu adelah asam garam dak2 praktikel....u ol pun mesti penah rase ape yg aku rase....rase2nyer prase an korg tu same x ngan prase an aku...~aik...bape byk rase daa...huuhu~ Znn ni xde lah besar sgt pon...1 floor je pon....ade lah 5 bilik...
  • 1 bilik boss
  • 1 bilik marketing officer
  • 1surau
  • 1 bilk meeting
  • &...jeng..jeng...jeng....vip room 4 praktikel student.....xleh blah...siap ade ekon tu....
nak tengok environment bilik ktorg x.....kat bawah ni taw.....



1stly ni die teman2 sperjuangan aku ketike praktikel training menggunjung tiba.....oyin n zana....we ol lah charlie angel kat cni....huhuhu...
wahhh....giler nye tekun membuat kerje....klu korg nak taw...boss tmpt ktorg praktikel lah yg snap pic ni...sporting bis r boss ktorg....

huhuhu...disini lah tempat kami bertungkus lumus membangunkan sistem disamping menggoreng koding sehingga hangus....xlupe pada facebook,friendster,tagged&blog ni....hahhha.....sume ni laptop sendiri....actually opis pat kami berpraktikel de myediakan Pc sorg 1 siap ngan prisian windows vista lg....

tp apekan daye kami lebih selese menggunakan harte bende kami sendiri....nak taw pe jadi ngan pc yg opis kami sediakan....meh tgk dibawah.....hahhah.....~giler jahat kite org....~

tp cite yg sebenarnyer disebalik kekejaman kiteorg ialah......3 pc yg disediakan oleh opis kami...hanye 1 je yg boleh berfungsi....yg 2 lg tu hiasan je....sape lg zalim kat cni....huhuhuhu......k kite sambung lagi cite pasal tmpt praktikel kiteorg.....staff yg de kat opis ni xramai...dlm 6 org je...tu pon xsemua stay kat opis....depa banyak wat keje kat site....so tinggal lah kami bersame saki baki pekerja di opis.....

minah ni actually dah blambak dah pic die kat blog aku ni...tp xpe lah...aku ni mmg jenis yg suke promote mmbr2...huhuhu...baik tol aku ni....org kat atas ni merupakan rumate ku di utm....dah stahun dah stay together ngan die...ingat cam nak smbg kontrak lg ngan die utk sem dpn....huhuhu....kiteorg mmg rapat....pe2 problem pon share together...& die ni tsangat lah baik....~giler mgipas...~

die pon spesis yg tekun dlm membuat keje.....sampai aku snap pic die pon die wat dok je...~tahukah anda ape yg si zana ni tgh lakukan???...SSSSyyyy....rahsia antare kite je....die tgh...(bukkk.... aku di sekeh oleh zana.....)~

ni lak oyin....muke die ni pon blambak je kat blog aku....maklumlah die pon merangkap best buddy aku.....nampak x pic kat atas ni.....terserlah keayuan die ngah membuat keje...tp semua itu hanye lah palsu...kerane dia ngah berrr.....(bukkkk.....skali lg aku di sekeh....)....xpe..korg tgk pon korg taw die ngah wat pe....huhuhu....



dengan berlatar belakangkan suasane bekerja....tempat ni tempat kami mencurahkan segale idea yg canggih manggih....huhuhu....



abis cite pasal kiteorg nak gak cite pasal kawan2 sekerja yang bekerja di Znn.....

opis
  • boss~en zuhan~
  • marketing officer~abg rahim~
  • hardware & proggramer~dayat~
  • kerani~suria~
  • proggramer~aini~
  • technician~alim~

kedai
  • technician & stock~adib~
  • kerani~kak rekha~
  • kurang pasti position die~solehin~
  • ade lah beberape lagi staff yg agak kurang familiar


aktiviti2 bersame mereke..........

  • karaoke kat danga bay....santai abis wa ckp sama lu....huhuhu....lebih dr lo lagu kiteorg nyanyi....



oyin & aini


aku & aini....


aku & zana bersame mic yg banyak menderite dengan suare2 yg bujet best... ksian mic tu....kanx3..nasib lah ritu kami datang mengurangkan penderitaan mic tersebut.....~nak bgtaw yg suare ktorg giler best..~


zana...mempunyai bakat yg terpendam....iaitu kebolehannyer menguyah mic...hahha~separuh dah abis tu...~

aktiviti seterusnya....

  • lunch time.....



suria makan tanpa menghiraukan sekeliling...huhuhuuhuhu.......

walaupun pic ni agak blur~maklumlah...tetibe je tgn org yg amik pic ni packinson...huhuhuhu...~...namun terserlah kemesraan antare kiteorg....huhuhuhu....

  • suasane bekerjerrr......

``
wahh...tekun giler wat keje....teruje je kan....dr tepi ni aini...then zana...eh...pe zana wat cni??...sebelah zana tu abg mujahid...ops...itulah gelaran ktorg kat die...hehehhe....jgn bagi taw die taw...actually die merupakan supervisor ktorg kat cni....name die dayat...baik je orgnyer...seronok bkerja dgn die...huhuhu in da ( ).....k yg tepi skali sbelah dayat ialah suria....jap nak closeup pic suria.....


rajin bekerja orgnyerrr....good looking & peramah.....

  • percutian di pulau tioman....~tp kami xjoin trip ni~bukan sbb xd ajak or di jemput...tp mmg ktorg yg xnak p...hahhha..~giler cover line.....~


ni lah die semua staff di ZNN technology...yg kecik2 tu anak boss....boss ktorg yg pakai topi warne itam...best nyer die p tioman~dengan nada terkilan...huhuhu~



huhuhu....begitu lah die sedikit sebanyak penceritaan aku ttg tempat praktikel aku & org2 yg bekerja didalamnyer....setiap yg berlaku pasti ade hikmahnyer...so baik2 atau buruk berpraktikel kat cni dapat memberikan pengajaran pade aku supaye lebih bersedia untuk menghadapi suasana bekerja nnt.....insyaallah...