Blogger Backgrounds

Tuesday, November 3, 2009

Kisah Kesengalan Melampau.....

Waktu kecik2 dulu,ada sorg budak nama TIPAH ~bukan name sbenar~ comel orgnyer....Oneday,die main kejar2,skali jatuh,terhentak lah kepalanyer kat batu....terus jadi bengong TIPAH tu selama2nyer.....

Skang TIPAH da besar, erm,sebab dulu die comel, skang die da lawa....tapi silapnyer die bengong pasal die jatuh dulu....Satu pagi yang gelap,mak die suruh TIPAH g kedai....beli kelapa.....


So TIPAH ngan riang-ria pergi kedai Pak Mat....Sampai di kedai, Pak Mat jadi jahat sebab die tgk TIPAH ne cun giler, pas2 pakai skirt panjang tuh....So,TIPAH tanya, "Pak Mat, nak kelapa 3 bijik...." Pak Mat plak kata ngan hati yg jahat,

"Kalau nak kelapa,g panjat kat belakang kedai tuh....
free je TIPAH leh amik...."

Tapi idea Pak Mat sebenarnya nk tgk bwh skirt TIPAH, So, TIPAH happy lar sebab dapat kelapa free, die pun panjat la, die bukan fikir pun die pakai skirt....die panjat je la....Pak Mat plak bleh panggil satu kampung tgk....erm...sumer yg kat bwh pokok kelapa tu watla dosa....ngintai anak dara org tu....

TIPAH plak,die pelik je,naper ramai sgt org dtg tgk....die jadi banggala sebab die fikir mesti sumer batak x penah tgk perempuan pnjt pokok... Da abis petik buah kelapa...TIPAH balik....die pun bgtaw kat mak die sumer yg terjadi.....Mak die terkejut lar....mak die pun cakap....

"Dorg tu jahat lar TIPAH,dorg sumer nak tgk ko punya spender taw tak...ish3x....knape la ko ne bengap sgt g ikut ckp pak mat tu...."

TIPAH dengan selamber je ckp kat mak die..... "Alar mak, diorg tak tgk la spender TIPAH,mcm mana dorg nk tgk,TIPAH x pakai spender pun".....
mak TIPAH tdiam terbelenggu...sambil ade tande # di tepi kepale....huhuhu....the end



p/s 1-jgn dipandang kpd klucahan cite diatas...lihat lah kpada kesimpulan cite....tp agak sengal si tipah tu...kpd mak si tipah jgn biarkan anak anda p kedai pak mat tu lg...

P/S 2- cite di atas hanyelah lawak semate2...kepade name yang tkene atau pon ade sape2 yg trase harap jgn prasan....
k...papai...have fun :)

11 comments:

Anonymous said...

bagus la citer ko ni ct...
lucah pn ada...moral of d story pn ada...heheheheh....

keep it up ur blog....aku suke baca...

=LiLy=

~nUrLiZaN~ said...

huhuhu....time kasih kepade lily...peminat aku yg tcinte...kihkihkih

Anonymous said...

sama2 ct ku yg ku sayangi... =)

=LiLy=

sayu=pilu said...

ahahahah tergelak aku baca nice story

~nUrLiZaN~ said...

agak nice lah....

Shari said...

tipah tertipu,hehehe

~nUrLiZaN~ said...

huhuhu...ksian tipah kan....slalu ttipu...salah batu tsebut...krn membuatkan die mjadi bengong....hahhha

Anonymous said...

ct..mane citer baru?
lawati la blog aku plak...
hahahahah...
bru nk ceburi diri...tak terror lg cm korg ni...heheheh...

www.princesslilyhakim.blogspot.com

Aini said...

mcam penah ku baca crite ni la.. tp di mana ye?

Aini said...

cik ct ble jemput2 ke blog org plk yek..huhu..

Amieynna Amin said...

xbaik nye..
da taw dak tipah tu mcm tu..
dkenakan plak..

_salam singgah_